Az Észak-Adria talán legismertebb tengerparti üdülőhelye, csak szállodából több mint négyszázat találunk itt, és ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb nyaralási formát. Méltán híressé teszi a tizenöt kilométert meghaladó homokos tengerpart, amely a Sile és a Piave folyók torkolatvidéke között terül el.

Finom homokos tenger partja az egyik leghosszabb egybefüggő strandot képezi az Adrián. A szórakozási lehetőségek felsorolása lehetetlen és fölösleges is, a város gyakorlatilag mindennel rendelkezik, amivel egy tengerparti fürdőhelynek rendelkeznie kell.

Jesolo nyaralás

A szokásos sportolási lehetőségek mellett említést érdemel a világbajnoki futamok rendezésére is alkalmas go-kartpálya. Velencéhez és a legszebb venetói városokhoz közeli fekvése miatt azok számára is ideális megoldás, akik hamar elunják a tengerparti heverészést, és a városnézést, a kulturális programokat részesítik előnyben.

Legalább kétszáz üzlet és szórakozóhely tart nyitva késő éjszakáig. A táncos lábú vendég több tucat diszkó, piano-bar és egyéb zenés hely között válogathat. Szinte minden nap van valamilyen ünnep, tengerünnep, virágünnep, a szőlő és a bor ünnepe, sőt a görögdinnye ünnepe is…

Jesolo ideális lehetőséget kínál azoknak is, akik a nyaralás mellett kirándulni szeretnének: a szomszédos Punta Sabbioniból induló vízibusszal alig háromnegyed óra alatt Velencébe érhetünk.

Archeológiai emlékek

ókori római és őskeresztény épületfalak maradványa 2 km-re a városközponttól (egy katedrális és a San Mauro templom romjai)

További nyaralás ajánlatok
Ayia Napa szállás