Manapság egyre népszerűbb az, hogy a frissen végzett diákok, külföldön keresnek munkát magunknak. Ha te is ebben gondolkozol, akkor jó helyen jársz.

Hogy keressek munkát

Mindenképpen érdemes felvenni a kapcsolatot egy külföldi munkaközvetítő céggel, akik tudnak segíteni neked abban, hogy megtaláld számodra a legmegfelelőbb munkát. Ha ez megvan, nincs is más dolgunk, mint felkeresni őket személyesen, hogy tudjatok egyeztetni, pontosítani minden fontos információt.

Melyik a neked megfelelő munka

Mérlegelendő, hogy hol, mely területen szeretnél dolgozni. Esetleg egy hotel éttermében, mint felszolgáló, recepciósként, szobalányként, szakácsként…melyik a neked legtesthezállóbb?!

Ha persze van szakirányú végzettséged, az mindjárt más, mert akkor egyértelmű, hogy abban szeretnél elhelyezkedni.

Minimális nyelvismeret minden ausztriai munkához szükséges, de ennek a mértéke változó szakágakként, minden attól függ, milyen állást kívánsz betölteni. Hiszen egyértelmű, hogy egy pincérnek muszáj a vendéggel jól kommunikálnia, hogy megértse, mit is szeretne kérni tőle.

Hotelben, vagy panzióban szeretnél dolgozni

Nagy különbség van, a két állás hely között. Hiszen, egy hotel lehet egészen sok csillagos, ahol az elvárások is nőnek a személyzet felé. Mindenképpen azt a mércét kell megütni, ami ott elvárt.

De választhatunk a kis panziók közül is, melyek általában, családi kézben vannak, kisebbek, meghittebbek, és igaz itt is van követelmény, de messze nem olyan, mint egy négy, vagy öt csillagos hotelben.

Ezekben a kis panziókban, főként a családtagok dolgoznak, így a személyzet sem túl nagy, nincs szükség sok emberre. Míg egy hotelben sok alkalmazottra van szükség, hogy fent tudják tartani az elért színvonalat.

Tehát mindent összevetve, minél nagyobb egy hotel, annál több a feladat, és az igény, a precízségre! Ezt tartsd szem előtt!

De persze aki jól, és pontosan dolgozik, nem kell tartania semmitől.

Mi történik, ha elvállalsz egy munkát

Ha mindent megbeszéltetek, a munkaközvetítő céggel, ők kiküldik a jelentkezésedet, több száz hotelnek, akikkel kapcsolatban állnak.

Tőlük fogsz te tájékoztatást kapni, hogy milyen munkát ajánlanak számodra.

Ha megtaláltad a megfelelőt, felveszitek egymással a kapcsolatot, és már minden megy rendben tovább. Megbeszélitek a teendőket, és hogy mikortól kellene, meddig dolgozni. Ha még mindig minden szempont megfelelő, mondj IGENT!

Innentől már izgalmas. A megbeszélt időpontra legyél ott, várni fognak. Mindent elmagyaráznak, megmutatnak. Célszerű időben érkezni, hogy legyen idő mindent megnézni, ismerkedni a hellyel, a szállásodat megnézni, kényelmesen elhelyezkedni, kipakolni…

Ha megvan a megfelelő ausztriai munkalehetőség, bátran vágj bele, hisz lehet ez lesz életed legnagyobb kalandja! Ne feledd, semmi nem egyszerű, mindenért meg kell dolgozni, de érdemes, hiszen sok pénzt kereshetsz!