Sokan azt hiszem nem is tudják, hogyan álljanak neki, egy busz rendelésnek, hogyan kell buszt rendelni, mit kell mondani a telefonban, vagy, hogy ha több busz közül választhatunk, melyiket válasszuk, milyen a sofőr.

Persze érdemes több lehetőséget is meghallgatni, hogy a legjobbat, legolcsóbbat találjuk meg.

Sok kérdés merül fel egy buszbérlése során, de nézzük is ezeket sorba!

Hol találok buszt

Akkor van szerencsénk, ha az ismerősök között akad olyan, aki ezzel foglalkozik esetleg, vagy aki tud ajánlani megbízható buszt, vezetővel együtt, ha szükség van rá. Vagy tud segíteni abban, hogy honnan tudunk rendelni.

Abban az esetben, ha ilyen nincsen, az internet segítségével biztosan rátalálunk a megfelelőre! Semmiképpen ne menjünk bele, hogy valami rozzant busszal megyünk, ami lerobbanhat bárhol, vagy olyannal, aki nem szimpatikus.

Ha már kaptunk egy elérhetőséget, akkor vegyük fel vele a kapcsolatot telefonon, és mondjuk el neki, hogy mit is szeretnénk, hová utaznánk.

Soffőrrel, vagy anélkül

Minden attól függ, hogy kik utaznak.

Ha felnőttek mennek kirándulni, vagy baráti társaság nyaralni, akkor akár arról is lehet szó, hogy vezető nélkül, csak buszt béreljünk. Mindenképpen végig kell gondolnunk. Azért könnyebbséget jelent, ha van a társaságban olyan, akinek van megfelelő kategóriájú jogosítványa, és ő tud vezetni.

Abban az esetben, ha több napra megyünk, és vezetővel együtt béreljük a buszt, az ő szállásárról is nekünk kell gondoskodnunk.

Persze, ebben az esetben az is fontos, milyen messze megyünk, hiszen arra is gondolni kell, hogy egy ember, csak meghatározott óraszámot vezethet egy nap, és időközönként meghatározott időre meg is kell állnia, úgynevezett pihenőidőt kell kivennie. Tehát az útvonalat úgy tervezzük meg, ha hosszú, pár órás az út, hogy időközönként meg kell állnunk.

De ezt az elindulás előtt mindenképpen egyeztetni kell a vezetővel.

Hogyan rendeljek buszt

Busz rendelésnél fontos, hogy tudjuk, hogy honnan-hová is megyünk pontosan. Ezt meg kell mondanunk, amikor a buszt rendeljük.

Az is lehetséges, hogy több napra megyünk, ebben az esetben azért máshogy alakulnak a dolgok.

A buszt kilométerenként kell fizetni, de ha valahol megvár minket a busz, akkor előfordulhat, hogy van várakozó ideje is. Ha pedig több napra megyünk, akkor azokat a napokat is fizetnünk kell.

De persze azért megéri mindenképpen busszal utazni, hiszen, ha sokan megyünk együtt, akkor a költségek is osztódnak. Így mindent összevetve, nem is rossz, hiszen, együtt lehetünk a barátokkal.